Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2014. április 17., csütörtök

11 hónapos

Hihetetlen, mennyire rohan az idő, Balázs egy hónap múlva egy éves lesz! Egyre inkább érzem, hogy ki kell élvezni minden egyes pillanatot, mert lassan az érettségi küszöbén állunk, olyan gyorsan múlik el életünk legszebb korszaka. Persze, mindez akkor lenne ideális, ha a házasságunk is kerek lenne, de most nem panaszkodom, mivel az egy hétig tartó balhésorozat után kezdünk talán újra egymásra találni.

Balázs nem sokat hízott, hétfőn 7815 gramm volt. Úgy tűnik, egy évesen fogja talán a 8 kilót nyomni. Nincs mit tenni, én már nem aggódom, hiszen nagyon egészséges, a nátha is csak két napig tartott. Mostanában rengeteget cikkeznek arról, hogy mennyire fontos az első 1000 nap a gyermek életében, így én azt a következtetést vonom le, hogy jobb, ha vékony egy baba, így legalább nem lesz belőle elhízott felnőtt.

A mozgása rengeteget fejlődött a műtét után. Gyönyörűen ül, ráadásul egyenes háttal és ezt állásból, illetve térdepelésből is meg tudja oldani. Mindenhol fel akar állni és már pár lépést meg is tud oldalazva tenni. Semmi nincs már biztonságban, pakolja le az asztalokat, ki a fiókokat. Már arra is rájött, hogy kell kinyitni őket. Imádja az ajtókat nyitogatni és a babakocsit tologatni hason fekve. Még mindig nem akar mászni, pedig tud. Neki a kúszás a kényelmes, így tud a leggyorsabban haladni.

Napközben sokszor már csak egyszer alszik, de amikor rossz idő van, akkor kétszer is. Nagyon nyűgös tud lenni, ha be van borulva az ég, esik az eső vagy frontok jönnek-mennek.

Önállóan szeretne mindent megenni, már azt sem tudom, hogyan trükközek.. Imádja a banánt, a narancsot, sőt tojást is adtam már neki felkockázva. Mindig van valami majszolnivaló a kezében, én meg miközben ő pihen, próbálok egy-egy falatot becsempészni a szájába. A cumisüveget is ő fogja, de ezt azt hiszem leírtam már. Imádja a játszóteret, már voltunk párszor hintázni.
Egy hónap után ismét mehettünk úszni, hát élvezet volt látni, mennyire imádja a vizet, úgy pancsikolt benne kézzel-lábbal :)




1 megjegyzés:

  1. Gratulálok, olyan szép kisfiú Balázs! :) Vicces, hogy mennyi mindenben hasonlítanak egymásra Ábellel. :)

    VálaszTörlés