Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2017. január 13., péntek

Nincs semmi a lába között

Legalábbis a 11. heti ultrahangon az orvosom nem látott ott még semmit. Nem mintha ez lényeges lenne, nekünk aztán teljesen mindegy a baba neme, csak legyen egészséges(bármilyen közhelyes is ez a kijelentés, ez a lényeg).
Eddig úgy tűnik, teljesen egészséges, 1 mm-es az orrcsontja, 4,4 cm-es és mindene tökéletes. Az orvosom szerint, nincs értelme a CVS-nek( amit ettől az ultrahangtól tettünk függővé), elég lesz a kombinált teszt az Istenhegyin. Nagyon bízom a nőgyógyászom és a Hajdú Krisztina szaktudásában, de kicsit azért tartok is ettől. Emlékszem, hogy Estnél is minden rendben volt a 12. heti ultrahangon, kijelentették, hogy egészséges a kislány, aztán jött a telefon, hogy mégsem...Aztán eszembe jut Heni, akinél már a 10. héten látták, hogy baj van a babával, de egy évvel később ugyancsak  a 10. héten jelentették ki, hogy egészségesek az ikrek.  Szóval kockázatos vállalkozás, tudom, de ennyi év küzdelem és két vetélés után nem merem bevállalni a CVS-t, a Prenatest meg nem fér bele a költségvetésünkbe. Ott lesz majd a 18. heti genetikai vizsgálat és még egy 5D-t is beiktatok előtte, csak kiderül ha baj van! Természetesen, ha az Istenhegyin javasolni fogják a kombinált teszt alapján, akkor nem fogok nemet mondani.

Egyébként a sok "betegségem", a mai napig tartó émelygések és egész napon át tartó fáradtság ellenére jól vagyok. Kissé megijesztett a 8. heti vérképen melyből kiderült, hogy az Anti-Tpo-m 1300 fölé kúszott, mert eddig 300 körül mozgott. Sajnos ez ellen sokat nem lehet tenni, reméljük nem tud már ártani a babámnak.

Szegény Balázs ismét kórházba került kiszáradás miatt. Nála ez nagyon gyorsan megtörténik, pedig hát még tápot is ivott aznap reggel. Kénytelen volt az apukájával tölteni az éjszakákat, mert én nem aludhattam a földön. Most először aludtunk egymás nélkül, ami nekem nagyon jól jött, mert végre kialudtam magam. Karácsony előtt kezdte a köhögést ami éjjel tetőzött, így óránként keltünk 3 héten át. Azt sem tudtam hol vagyok a fáradtságtól, főleg amikor januárban már reggel 6-kor kellett kelnem hogy beérjek a munkahelyemre. A lényeg az, hogy nincs komoly baja, még az antibiotikumot is feleslegesen kapta, de nem lehet semmit tenni a betegség ellen, meg kell várni, hogy magától leküzdje a szervezete. Most állítólag ilyen járvány van. Már sokkal jobban van, reméljük hétfőn óvodába is mehet.

Jövő hét csütörtökön lesz a kombinált teszt. Nagyon szeretnék jó hírekkel jönni!

11 megjegyzés:

  1. Biztos minden rendben lesz!Örülök nektek és várom a híreket!!!

    VálaszTörlés
  2. Prenatest miatt ne búslakodj, gyakorlatilag átverés minden ilyen baba-DNS alapú vérteszt, mert alig 2-3 éves procedúra, világszinten nincs még olyan eredménymennyiség, hogy tudományosan megállja a helyét, hogy valóban annyira működik, amennyire állítják. Ha megkérdezel egy olyan genetikust, aki anyagilag nem érdekelt a dologban, őszintén el fogja mondani - és persze ha gyanús eredény jön ki, azok is CVS-re vagy amnióra küldenek tovább, akiknek kifizetted a százezreket a vizsgálatért.
    A többi meg... ha azt választod, amit a szíved diktál, nem ronthatsz el semmit... :)

    Balázsnak gyors gyógyulást, kicsi drágapók, nálunk undorító száraz köhögés van, csak egy-egy "roham" éjszakánként, fel sem ébred rá, de szívszaggató... :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Est! Megnyugtat, hogy te is így gondolod.
      Nagy szerencse, hogy Kissmajom nem
      ébred fel a köhögéstől.Jobbulást neki!

      Törlés
  3. minden rendben lesz :) ATPO-t le tudod húzni, szedjél lódózisban szelént és omega3-at, nekem a 3000-es atpo-mat levitte 1300-ra :) most még várom, hogy vajon mizu vele így újra babásan.

    Psy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reméljük. :) Rengeteg Omega 3-at és szelént szedtem a terhesség előtt, de abbahagytam utána, mivel elkezdtem parázni az Omega 3 illetve a Krill olaj jódtartalma miatt. Biztos jó az nekünk? A szelént 2 hete újra szedem.

      Törlés
    2. a szelént napi szinten szedem, az omegát csak ha eszembe jut :) nem szeretek utána halasat böfizni :D

      Törlés
  4. Örülök,hogy minden rendben Veletek! Drukkolok,hogy Kisvirág legyen, bár tudom,hogy mindegy a neme, csak egészséges legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Az a poén, hogy időközben rájöttünk, a Virág név nem illik a vezetéknevünkhöz. Új lány név kerestetik majd. ;)

      Törlés
  5. Hú nagyon jó, hogy írtál, minden rendben lesz, tudom
    :)

    VálaszTörlés
  6. Csak így tovább, menjen minden ilyen rendben és simán, ezért szorítok!:) Puszi!

    VálaszTörlés