Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2014. május 26., hétfő

Gyermekbiztonság

Balázs nagyon nehezen viselte el az utóbbi időben azt, hogy feküdnie kell a hordozóban. Emiatt szombaton megvettük neki az autósülést. Választásunk a Cybex Juno-Fix GOLD line ISOFIX Rocky Mountains 2013-as modelljére esett több okból kifolyólag is. 
 

A legfontosabb szempont az volt, hogy jó eredménye legyen az ADAC törésteszten. A gyermek élete nem játék, még akkor sem, ha viszonylag keveset autózunk. 2012-be Jó (4 csillagos) minősítést szerzett és kategóriájában ADAC tesztgyőztes is volt. Amitől tartottam az a védőpajzs volt, ami a biztonsági övet is kiváltja, de Töpikém hősiesen tűrte, amikor az üzletben beleültettük, így úgy döntöttünk, megvesszük, habár tudtuk, hogy úgy is csak hosszabb utazás után fog kiderülni az igazság. Mindenesetre, nem tapad a testéhez a pajzs, így a túlmelegedés veszélye nem áll fenn. Fontos volt az is, hogy isofixes legyen, a mai napig bánom, hogy a hordozóhoz nem vettünk ilyen talpat annak idején, na de majd a tesónak beszerzünk egyet. Sokkal biztonságosabb az isofixes ülés, mint a sima. Roppant fontos volt az ár is. Nem volt olcsó 60.000,- forintért ez sem, de még így is töredéke a manapság oly felkapott Römereknek. Az biztos, hogy az ár/érték aránya kiváló. A pajzs remélem hosszútávon nem fogja majd Balázst zavarni, habár kb. 4 éves koráig el kell, hogy viselje( 9-18 kg-os kategória).
Eredetileg a Cybex legújabb modelljét akartuk megvenni, ami 5 csillagos minősítést kapott, de aztán úgy döntöttünk, hogy az az egy csillag nem ér meg 10.000 forintot pluszba.

A biztonságos otthon kialakítása viszont elég sok nehézséget okozott, erről már írtam. Nem a sarok és konnektorvédők vagy a szekrényzárak okoztak problémát, hanem a biztonsági kapuk. Mindenhol csak ajtóhosszúságú rácsokat lehet kapni, a hozzá való bővítők meg nem bizonyultak elegendőnek, hogy mondjuk 145 cm hosszt érjünk el. A lépcső felső szintjére végül vateráztunk egy majdnem jót, amit a férjem két léc felfúrásával ki tudott egészíteni, de az alsó szintre már nem kaptunk ilyen hosszúságút. Nem volt más választása a férjemnek, mint csinálni egyet. Az anyag így sem volt olcsó, 8000 forint körül jött ki. Nagyon nagy szükség volt már rá, már nem tudtuk mivel eltakarni a lépcsőt, mert hogy Balázs megpillantotta, azonnal fel akart mászni rajta. Néha persze felkísértem, de egész nap nem játszhatom ezt az én kis örökmozgómmal, aki most már sokkal többet van két lábon, mint négykézláb. Gyönyörűen járkál oldalazva a bútorok mentén és csak akkor mászik, ha nincs kapaszkodó felület a közelben. Időközben megérkezett a Liliputi cipője is, de nem az a modell, amit eredetileg rendeltünk, hanem ez:



Nagyon jó kis cipő, így nem fázik fel a kövön Balázs, mivel nem tudja úgy levenni, mint a zoknit. Ráadásul nem is csúszik, tökéletes az itthoni közlekedéshez. Május elején megvettük az első 18-as szupinált Salus szandálját is, de ez még úgy tűnik, korai volt, mert egyelőre gátolja a mászásban és a járástanulásban.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése