Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2014. augusztus 22., péntek

15 hónapos

Kissé elkéstem a 15 hónapos státusszal, de mentségemre szogáljon az a sok program, ami az elmúlt napjainkat jellemezte.

Kezdtük a 15 hónapos oltással hétfőn, ami most két szuriból állt, mivel megkaptuk a Prevenart is. Balázs most nem volt olyan lelkes, jóval több volt a hiszti. A bili már akkor kiborult, amikor az orvos megpróbálta a torkát vizsgálni. Amióta útjára indult az újabb fogzáshullám, sokszor próbálok a szájába nyúlni ellenőrizni hogy állunk és ez nem tetszik neki. A fogmosást és az ínyének a bekenését azért megengedi, de időnként akkorát harap az ujjamra, hogy felkiabálok fájdalmamban. Ezt Balázs hatalmas nevetéssel jutalmazza.
Az orvos jelezte, hogy ezúttal akár 7-10 nappal az oltás után is lehet hőemelkedés, aminek nagyon nem örülök, mert még nem múlt el a veszély időszaka. Bízom benne, hogy most is megúszunk minden nyavalyát. Jó hír, hogy a 18 hónapos után majd csak 6 éves korában lesz oltás :)
Megmérték a súlyát is. Végre hízott, múlt hónap óta fél! kilót és olyan 9400 g körül van( nem írták be a könyvbe, emiatt nem tudom pontosan). A hossza hozzávetőlegesen 80 cm( nem akart itt sem a hátára feküdni, szóval nem pontos a mérés).

Fogzás szempontjából kemény időszakot éltünk át, mivel körülbelül egy hónap alatt kijött neki 4 szemfoga és 3 tejőrlője... Sokat nyáladzott és nyűglődött, keveset evett szegénykém. Napközben könnyen el lehetett terelni a figyelmét, elég volt kivinni az udvarra tologatni a bicikliben vagy beültetni a gokártba, amit a nagyapjától kapott és már el is múlt neki minden problémája. Továbbra is egész nap kint szeretne lenni... Sokszor hozza nekem a szandálját, hogy jelezze ezt :) Tisztára autómániás lett, bent szinte csak ezekkel játszik, az udvaron meg örömteljesen kormányozza a járműveit. Vettem neki 3800 ft-ért egy bébitaxit is, mert elég fárasztó tologatni, de ezt még sajnos nem tudja lábbal hajtani.
Éjjel viszont párszor élesen felsírt :(, ilyenkor nem volt könnyű megvigasztalni.

Kaptam meghívót a polgármesteri hivatalba az anyatejes világnapra :) A védőnőm hívott meg azzal a címszóval, hogy fél évig szoptattam a kisfiamat :) Jó érzés, hogy ilyen formában elismerték a 9 hónapig tartó fejést.

Augusztus 20-án eredetileg a Budakeszi Vadasparkba készültünk, de az esős délelőtt miatt, inkább az Elevenpark játszóházat választottuk. Nem is gondoltuk volna, hogy ezzel egy óriási élményt szerzünk Balázsnak! Még kicsinek hittük az ilyen programokhoz. Még jó, hogy időben felfedeztük, mert ez a hely 23 hónapos koráig ingyenes. Felnőtteknek fizetni kell, de Ikea kártyára 20% kedvezményt kaptunk. Balázs fel-alá rohangált örömében és magánkívül ordibált közben, mindenhová felmászott.


Pozitívum, hogy a szülők is felmászhatnak, bemehetnek mindenhová, sőt még csúszdázhatnak is.  A végén fedeztük fel, hogy van babasarok is, ahol Balázs körülbelül harmincszor felmászott a csúszdára és csúszott le úgy, hogy a férjem lent, én meg fönt voltam.  Nem volt könnyű eljutni a csúszdáig, elég sokat kellett mászni, de ez nem volt akadály. Ma a Dévény- tornán azt mondta a gyógytornászunk, hogy vigyük sokat játszóházba, mivel télen nem is ismer ennél jobb fejlesztési lehetőséget. Apropó, Dévény, ma volt az utolsó alkalom, körülbelül fél év múlva viszem majd csak megmutatni, hogy kizárjunk minden rosszat. Annyit mondott, hogy figyeljem sokat esik-e és hogy a tartása megfelelő-e, mert a hypoton gyerekek tartása elég lomha szokott lenni. Természetesen ilyen esetben folytatni kell a tornát.
Későn értünk haza a játszóházból, így még fent volt a tűzijáték alatt is és 15 percet szótlanul végignézett belőle. Ez volt élete első tűzijátéka :) Közben arra gondoltam, hogy tavaly még milyen kicsi volt még és hogy eltelt egy újabb év! Jövőre már az is lehet, hogy beszélni is fog augusztus 20-án! Fáj, hogy így rohan az idő!

A kollégáimmal voltunk Budakeszin mingolfozni. Balázs ezt is nagyon élvezte, igaz nekem nem volt olyan kényelmes utána rohangálni, na de legalább gyorsan telt a pályák között az idő. Heten voltunk és 16 pálya. Legnagyobb meglepetésemre, én nyertem, pedig még sosem játszottam :) Végre volt egy kis sikerélményem :)

Hétvégén a budaörsi repülőtéren is voltunk. Jó lett volna, ha forgalmasabb időszakban mentünk volna..Mindenesetre, Balázs ott is jól érezte magát. Itthon az ég felé mutogat, ha meghall egy repülőt. Most kezdődött el valójában  a mutogatós időszaka is.

Az altatás továbbra is jól működik, este a babakocsiban alszik el. Éjjel általában felkel enni és ha az ágyában van a táp, akkor magától elfogyassza. Lehetnék bátrabb is és bekészíthetném neki mielőtt lefekszem, de valahogy nem merem, pedig a kamerás légzésfigyelő be van kapcsolva. Általában az estéről megmaradt adagokat merem csak ott hagyni, meg hát jobb, ha frissen készítem el neki.
Napközben már csak egyszer alszik dél körül másfél órát, de ez nem olyan rossz, ha arra gondolok, hogy 9.30 körül kel reggelente :)

A tehéntejet még mindig nem mertem bevezetni, pedig itt lenne az ideje. Kecsketejet már vettem- ezt elvileg 1 éves kor előtt is lehetett volna-felforraltam neki, de nem itta meg. Valószínűleg a cumisüveg volt az oka, mivel elakadt benne a föle, szóval nem adom fel. Zabkásával megfőzve és fahéjas szilvával leöntve viszont már ízlett neki.
Egyébként már mindent megeszik, ami ízlik neki, továbbra is a darabos étel a favorit. A tojás és az édes ízek( fagyi, palacsinta, túró rudi, csoki, gyümölcs) nagyon csúsznak, a spenót ezen a héten már nem. Remélem csak az intenzív fogzás tehet róla.

Fontos hír, hogy az irigység kezd eltűnni. A játszóházban örömmel adta a labdákat az egyik kisfiúnak és itthon is lelkesen gyakorolja a különböző játékok adományozását :)

A meddig sterilizáljunk kérdése is megoldódott, mivel elromlott az elektromos sterilizálónk. Marad a mosogatógép, mint alkalmi baciirtó.

A mesenézés is kezd érdekessé válni, mivel már több perecen keresztül tudja nézni a Bogyó és Babócát, vagy valamelyik Kerekmesét. Kár, hogy időnként odamegy a TV-hez és teljes erővel próbálja lehúzni a konzolról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése