Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2014. november 30., vasárnap

AMH 2,16 :) :) :)

A Centrumlab nem várt gyorsasságal küldte az AMH eredményemet, ugyanis már hétfőn délután ott volta a postafiókomban, pedig csütörtökön vették le a vért!
Még nagyobb volt a meglepetés, amikor megláttam az eredményt: 2,16! Ilyen jóra nem számítottam úgy, hogy 2012-ben 1.4 volt. Első körben arra gondoltam, hogy hatott a február óta szedett Q10( 200 mcg), amit a meddőségiben javasoltak, de aztán elkezdtem gondolkodni és kicsit utánaolvasni, nehogy véletlenül felhőtlen örömben részesüljek.
Ismeretségi körömben tudok két olyan esetről is, ahol az AMH szinte mérhetetlen volt 0,1 és 0,4 és mégis mindkét esetben lett belőle terhesség. Az egyik lány spontán esett teherbe, a babája nemrég született meg. Ő is szedte a Q10-et, majd egy évvel később újra nézette az AMH-t és 1 körüli értéket kapott, pedig előtte mérhetetlen volt neki. A másik lány lombikkal lett babás és ő is megszült már. Ismerek még egy anyukát, aki fiatalabb korában 4 gyereket szült, aztán 35 évesen, amikor nekiláttak volna az ötödiknek, kiderült hogy korai menopauzája van, aztán mégis spontán ikerterhes lett, de sajnos elvetélt. Ugyanilyen esetekről olvastam is a neten.
Aztán Audrey blogjában nagyon érdekes dolgokra bukkantam. Ő alaposan utánanézett ennek a témának, miután 3 különböző értéket mutattak neki ki az AMH-n. Azt a következtetést vontam le az ő irományából és a saját tapasztalataimból, hogy valószínűleg számít az, hogy a ciklus melyik fázisában vetetjük le a vért, mivel én most pont a peteérés előtti napon voltam és sokkal jobb lett az eredmények mint 2012-ben, amikor a ciklusom 20. napján mentem, körülbelül egy héttel a peteérés után.

2 megjegyzés:

  1. Na ez elég érdekes. Akkor vajon mi számíthat jónak akkor, amikor nincs peteérés? (Stimu nélküli időszakban én fogamzásgátlóval "csiholok" mensit, amikor is szünetelnek a petefészkeim) 5-ös volt a tavaly szeptemberben mért AMH-m, aminek örültünk. Tudom, egyedi a szitum, de anno amúgy bennem is felmerült, hogy tudják ezt mérni "alvó" állapotban, miért nem stimu alatt, konkrét x-edik napon nézik. Mindenesetre a Q10-et elkezdem a hatásodra szedni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem semmi, hogy ilyen jó az AMH-d ;) Ez biztos amiatt van, hogy csak stimu időszakban dolgoznak a petefészkeid, nem vész így kárba a sok petesejted ;) Örülök, hogy elkezded te is a Q10-et, veszíteni semmit sem veszítesz vele, viszont csakis a 200-ásnak van értelme a meddőségis dokim szerint.

      Törlés