Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2012. február 11., szombat

Legfontosabb lépések a teherbeesés érdekében 30 fölött:(ne pazarolj el éveket feleslegesen)

1)    Amennyiben fél éve nem esel teherbe és a nőgyógyász azt mondja, hogy ráérsz még, ne hagyd magad. Harcold ki a szükséges vérvételeket( menstruáció 3., 20. ás 23. napja), ahol sok mindenre fény derülhet. Menj el egy magánorvoshoz, ha az állami intézményben nem hajlandóak erre. Sok pénzbe kerülhet, de megéri. Lehet, hogy nincs peteérésed, lehet, hogy rosszak a pajzsmirigy hormonjaid. Derítsd ki!
2)    Egyidőben a fenti kivizsgálással, küldd el a párodat egy spermavizsgálatra. Nagyon sok állami intézményben végzik el ingyen, igaz minimum egy hónap mire sorra kerülsz. Mi már találtunk olyan magánorvost azóta, aki 10.000,- forintért csinálja, tehát ezt a folyamatot is fel lehet gyorsítani és viszonylag olcsón ki lehet hozni.
3)    Abban az esetben, ha nagyon rosszak a spermavizsgálat eredményei, ne hidd el, hogy csak lombikkal lehet babád. Harcolj ki egy hereultrahangot, vagy keress egy magánorvost, aki ezt megcsinálja, mert lehet, hogy egy egyszerű herevisszér műtét sokat segít. Mi már eljutottunk odáig, hogy egy kevésbé megterhelő inszemináció is elegendő, pedig neves orvosok jelentették ki annak idején, hogy csak a lombik jöhet szóba. Emellett különböző bacilusok a spermában is akadályozhatják a teherbeesést, tehát érdemes ezeket kitenyésztetni, mert lehet, hogy egy egyszerű antibiotikum kúra is elegendő.
4)    Válts életmódot: kezdj el mozogni , szedjetek mindketten vitaminokat. Le fogom írni a későbbiekben, hogy mi miket szedünk. Próbáljatok minél egészségesebben étkezni.
5)    Derítsd ki, nincs-e valamilyen rendellenesség a méhedben. Ultrahangon nehezen észrevehető a méhsövény, vagy a szív alakú méh, tehát vedd rá magad egy átjárhatósági vizsgálatra. Ennek két fajtája van Hycosy(ultrahangos), illetve HSG(röntgenes). Mindenki döntse el, hogy melyiket választja. Persze lehet ezeket endoszkópiával, illetve laparoszkópiával is elvégezni. Utóbbi esetekben érzéstelenítenek, vagy altatnak, tehát nem annyira fájdalmasak mint a HSG, vagy Hycosy, de sokkal hosszabb a regenerálódási idő.
6) A legegyszerűbb megoldás felkeresni egy meddőségi központot, ahol pár hónap alatt kiderítik miért nem esel teherbe és az esetek többségében a babát is összehozzák. Az állami intézményekben ingyenes a kivizsgálás, az inszemináció és a lombik is, viszont súlyos pénzeket kell kiadni a gyógyszerekre. Az állam ezeket is támogatja, de így sem olcsók. Egy édes kisbaba viszont minden pénzt megér, higgyétek el! A Budai Meddőségi Centrumot( BMC János kórház) én mindenkinek tiszta szívvel ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése