Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2013. március 24., vasárnap

Babakelengye megvásárlása

Ma megvettük a babakelengyét a Mattiban. Nagyobb tételben vásároltunk, így megkaptuk a beígért 12%-os kedvezményt. A végösszeg így is hatalmas lett. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi apróságot kell venni: textilpelenka, kifogó, kapucnis törölköző, orrszívó, orrszívó kefe, elektromos sterilizáló, kád, kádállvány( Cam Bagno), flexibilis lázmérő, cumisüvegek, körömvágó, fésű, kókuszmatrac, stb.

A gyerekszobába végül az MBC szilva bútorokat vettük meg: 



A komódhoz és az ágyhoz is vásároltunk fiókot, mivel kell a pakolófelület. Szekrényre nem volt szükségünk, mivel a gyerekszobában van egy kisebb Pax gardrób, ami színben passzol az MBC-hez.
A pelenkázó egyelőre a nappaliban lesz( sajnos ez az egy nem sötétbarna, mint a többi bútor, de ez van). Később le lehet róla majd szerelni a pelenkázó feltétetet és sima komódként fog a gyermek szobájában üzemelni. Az ágy is nagyon praktikus, mivel jó nagy( 70X140-es) és heverővé alakítható. 3 rácsa kivehető, így Balázs magától ki tud majd jönni belőle a kiesés veszélye nélkül.

Beszereztük a kamerás légzésfigyelőt is. Az Angelcare AC 1100-at választottuk. Azért volt fontos a kamera, mert a lakásunk két szintes. Sajnos nem olcsó mulatság: 69.000 ft, de mi egész jól vettük, ha figyelemebe veszem az utána járó kedvezményeket: egyszer kaptunk rá 12%-ot, így kb 61.000 az ára, az egészsépénztártól meg jövőre visszakapunk 20%-ot, tehát 48.800 lesz a vége. Szerintem 30 körül simán el tudom majd adni, tehát nem jövök ki rosszul, mondjuk én használtan csak akkor vennék légzésfigyelőt, ha még van rá garancia. Ingyenes újraélesztő tanfolyam is jár minden ANGELCARE légzésfigyelőhöz, oda is megyünk 23-án.
A babakocsi sajnos csak 4 hét múlva érkezik. Milyen jó lenne már tologatni!
Olyan szép minden! Kár, hogy nem kezdhetjük még el az összeszerelést.

Kedden elkezdtük a szülésfelkészítő tanfolyamot a János kórházban. Az előadásra bármikor be lehet kapcsolódni, így pont az utolsóval kezdtünk, melynek témája a "Hazamenetel, első napok otthon" volt. Most döbbentem rá, hogy nekem közöm sincs az újszülöttekhez. Jól megijedtem, meg is vettem a 3 Parentis DVD-t a helyszínen. Remélem képesek lesznük ellátni Balázst. Mindenesetre, a DVD-k szuperek.

Nagyon érdekes és hasznos dolgokat hallottunk a szülésfelkészítőn. Minden kedden elmegyünk ezentúl. Nem írok összefoglalot, mivel Audrey blogjában tökéketesen le vannak írva az ott elhangzottak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése