Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2013. július 15., hétfő

Védőoltás melletti érveim

Megkaptuk az első adag oltást.
Volt egy kis ordítás, de viszonylag hamar meg lehetett vigasztalni szegénykémet. Kissé komás lett utána  és jó sokat aludt.
Megkérdeztem az orvost, hogy adjak-e neki lázcsillapító kúpot megelõzésképpen. Azt mondta hogy csak akkor, ha belázasodik, mivel a mostani oltások általában nem járnak ilyen mellékhatásokkal.
Az oltás mellé a Prevenart is kértem, ami még nem kötelező, de ingyenes.( 2014-től már kötelező)
Jövő hónapban az agyhártyagyulladás ellenit is beadatom, ez már sajnos térítéses, ki kell váltani a receptet.

Oltáspárt vagyok, az összes nem kötelezőt is meg fogja kapni, a Rota kivételével, mivel ebből kettő kell, aminek darabja 18.000. Vicces!

Nem dőlök be az interneten keringő rémhíreknek, amik az oltásokról beszélik le a szülőket. Butaság ilyen tudatlan emberek által írt cikkeknek jobban hinni, mint a gyerekorvosnak vagy a tényeknek. Mert a tények azt mutatják, hogy amióta léteznek a védőoltások, azóta minimálisra csökkent a csecsemőhalálozás. Ez az egy érv is elegendő kellene legyen ahhoz, hogy beoltassam a gyerekemet, de lehet ennél mélyebbre is ásni. Ott van például a bárányhimlő elleni védőoltás. Sok szülő azt hiszi, hogy jobb ha gyermeke elkapja és ennek érdekében "bárányhimlő buliba" viszi a gyermekét. Persze, jobb, mivel így ingyen megússza, de arra nem gondol, hogy milyen szövődményei lehetnek ennek a betegségnek, meg azt sem tudja a kedves szülő, hogy a mostani vírus sokkal, de sokkal agresszívabb, mint az ő gyermekkorában. Elég sokan kerülnek kórházba az ilyen jellegű felelőtlen szülői döntések miatt, jobb esetben megússzák pár látványos heggel, rosszabb esetben viszont akár végzetes is lehet ez a betegség. Természetesen, minden gyógyszernek van mellékhatása, így az oltóanyagoknak is és sajnos van egy elenyésző százalék, akinek súlyos sérülése lesz ennek következményében, de ez még mindig sokkal kevesebb, mint akkor, ha megbetegszik, mert a szülő nem oltatta be a gyerekét.
Bocsánat, ha kicsit indulatos voltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése