Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2013. február 26., kedd

Problémás szobafestés

Végre festeni kezdtünk a hétvégén, de akkora balhé lett belőle, hogy majdnem megszültem. Pedig most az egyszer még azt a luxust is megengedtük magunknak, hogy festőt hívjunk.

Már a dolgok előkészületénél is veszekedtünk, mivel a férjem nem tudja megérteni, hogy miért kell terhesen festeni. Nála még nem indult be a fészekrakó ösztön :( Ő azt hiszi, hogy kisbaba mellett is ráérünk majd ezzel foglalkozni.

Pechünkre, nem azt a színt keverték ki a boltba, amit a színskálán kinéztünk. Legalábbis, első körben azt hittük. Homokszínt kértem. Aranyport is kevertettem bele, hogy csillogjon, de a fal zöldes lett. Pedig mosható selyemfényű Héra festéket vettünk, ami nem egy olcsó mulatság. A falon selyemfényű mosható Caparol festék volt eddig, de a boltban meggyőztek, hogy a Héra is takarni fogja, nem kell Caparolt vegyek ,ami még a Héránál is drágább.

Egyébként, ha már festék, akkor csakis mosható változatok jöhetnek szóba, főleg így, hogy nemsokára a kis Trónörökösünk fogja a falakat összefirkálni :) Elég egy szivacs és minden eltűnik, nem kell évente festeni. Amit még meg lehet tenni a tisztítás érdekében, az a falak lemosása Vileda felmosóval. Utána olyanok lesznek, mint a frissen festettek. Idén nem ezt a megoldást választottam , mert már évek oda narancsássárga lázban égek és kezdem nagyon unni. Barna, fehér, arany nappalit szeretnék :) A barna és arany függönyöket, illetve pár olyan kiegészítőt, mint például gyertyatartó, mécses, asztalterítő már meg is vettem az elmúlt hónapokban, hogy ne egyszerre kelljen mindent.

Hétfőn nagy pocakkal és egy 15 literes festékes vödörrel visszamentem a boltba hogy reklamáljak. Meggyőztek, hogy nem a színnel, hanem a fallal van a gond. Állítólag a narancssárga falat többször át kell festeni. Bebizonyították egy hófehér papíron hogy a festéknek olyan a színe, mint amilyet választottam. Érdekes, többször festettük át a falakat mi is, de nem jártunk eredménnyel. Mégis a Caparolt kellett volna megvennem? Amikor ideköltöztünk, a falak zöld színű Caparol festékkel voltak bekenve és elég volt két réteg narancssárga Caparol rá, hogy befogja. Miért hagytam magam befolyásolni? Nem akar ez összejönni, mintha direkt büntetne a sors amiatt, hogy nem hallgattam a férjemre.

Ráadásul a festő ma nem tudott jönni, holnap folytatja. Káosz van itthon, az egész lakás fel van fordulva. Nem tudom mikor végzünk így. Eredetileg a hétvégét szántuk az alsó szintünk kifestésére, ehhez képest még sehol sem vagyunk.

Nem tett jót nekem ez a sok idegeskedés. A keményedéseken kívül újabb dolog is belépett az életembe: apró görcsölgetéseket érzek néha a méhemben. Szerencsére holnap este megyünk orvoshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése