Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2014. február 17., hétfő

9 hónap idekint

Az én drágaságom már sokkal többet töltött idekint, mint a pocakomban. Találtam egy kalkulátort, ami kimutatta, hogy odabent a körülbelüli fogantatástól 8 hónapot és 4 napot( 35 hét/ 246 nap), idekint pedig kereken 9 hónapot( 39 hét/ 276 nap) töltött. Szóval, ő is öregszik :(

Ismételten itt néztem meg, hogy mit kéne tudnia ebben a komoly korban:

Gyönyörűen kúszik, de még nem mászik, így nagyon gyorsan  be tudja járni a nappalit. Továbbra is sokat kutyázik. Úgy érzem napok kérdése és mászni fog. Segítség nélkül több percig is képes ülni a padlón. Próbálja magát felhúzni, de még se felülni, se felállni nem tud magától, viszont támaszkodva áll, ha felsegítem. Ilyenkor nagyon boldog amiatt, hogy ő ilyet is tud. Képes lépéseket tenni, ha fogják. Ügyesen "esik", már nem koppan akkorákat a feje, mint régen.

Két játékkal is tud egyszerre játszani. Átteszi a játékot az egyik kezéből a másikba, és odanyújtja azoknak akik játszanak vele, de nehezen engedi el.
Pillantása követi azokat a játékokat amelyek leesnek a földre. Képes megtalálni egy félig elrejtett játékot. Etetéskor megfogja a kanalat és minden mást ami a közelében van. Legszívesebben önállóan enne mindent. Ma már csirkemájat adtam neki felkockázva és főtt répát negyedelve :)

7 foga van továbbra is.

Figyelmesen hallgatja a szavakat, néha az aja vagy apa szavakat is mondja, de még nem hiszem, hogy ez tudatos. Megérti a „nem" szó jelentőségét, de akkor is folytatja a tiltott tevékenységet, ha rászólok. Élesen visít a figyelemkeltés érdekében. Hosszú szótagokat használva gügyög. Utánozza a felnőttek kibocsájtott hangját, mint a köhögés. Ezzel jól ránk is hozta a szívbajt, azt hittük, beteg.

Bújócskát is szívesen játszik, főleg az esti lefekvésnél. Annyira imádom ilyenkor! Nagyon cukin és boldogan nevet, amikor különböző helyekre bújok el és ő megtalál. Van hogy elhúzza a rácsvédőt és van hogy kikerüli és úgy bukkan rám :)

Mostanában napközben maximum háromszor alszik, de inkább a kettő a jellemző. Nem is bánom annyira, mert ha csak kétszer alszik, akkor azt hosszabb ideig teszi és az esti elalvás is könnyebben megy.
Egyébként az sem zavar, ha sokáig tart az esti altatás, mivel nem esik nehezemre szeretet adni a gyerekemnek. Ő ilyenkor nem kér mást, mint egy kicsit anyából és ez olyan jó érzés! Bevallom, sokszor fárasztó a karjaimban altatni, de ilyenkor arra gondolok, hogy pár év múlva egy lázadó tini lesz belőle, aki esténként majd rám csapja az ajtót és nem fog kérni a szeretetemből.

Az idegenektől nem fél, majdnem mindenkire édesen mosolyog.

Súlygyarapodásügyileg továbbra is le vagyunk maradva kortársainkhoz képest, de benne vagyunk az átlagon aluli normál tartományban. Ma reggel 7515 gramm volt, 370 grammal több mint múlt hónap 13-án, szóval úgy nézz ki, végre jó úton járunk.
Hosszra viszont átlagon felüli, már olyan 74 cm lehet, mert a mózesben már nehezen fér el.

Mindig ülne, nem nagyon engedi magát hátra fektetni és ilyen mutatványokkal hozza ránk a szívbajt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése