Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2014. január 17., péntek

8 hónapos manóka




Balázs baba ma 8 hónapos, én meg a fele napomat nem otthon töltöm :( A pótnagyik vigyáznak rá. Hivatalos elfoglaltság, nem vihetem magammal.

Összefoglalom, hogy mi az amit meg tud már csinálni. Innen lestem, összehasonlítottam majd kiegészítettem :)

Ügyesen kúszik, de mászni még nem tud. Körülbelül egy hete hintázik négykézláb( kutyázik), ez elvileg a mászás előzménye, de akár 2 hónap is eltelhet a két dolog között. Érdeklődik minden iránt, "bejárja" az egész nappalit hogy felfedezze a világot. Természetesen mindent megkóstol.

Ülni csak támasszal tud, viszont szépen felhúzza magát.

A finommozgása nagyon ügyes. Minden tárgyat meg tud fogni, lehet apró vagy hatalmas. Felemeli és megtartja a cumisüveget, az itatópoharat és a kanalat is a szájához tudja emelni. Legszívesebben magától enne, de ezt nem hagyhatom, mert szereti csapkodni az étellel teli kanalat :)

Sajnos leköti a televízió és a számítógép. Napközben a tv nem megy, de a laptop általában igen. Eltiltani nem akarom, hiszen technika nélkül nem lehet élni, persze, azt sem szeretném, ha gépfüggő lenne. Nehéz lesz majd megtartani az egyensúlyt. Továbbra is imádja a kábeleket és minden olyan tárgyat, ami veszélyes.

Figyel, ha a nevén szólítom.. Ha valamit szeretne, akkor a hangjával hívja fel magára a figyelmet

Az egyik kedvenc játéka a kukucska.

Naponta 4-5 alkalommal táplálkozik, ebből kétszer szilárd ételt: tízóraira gyümölcsöt tejpéppel vagy anélkül, ebédre főzeléket hússal vagy simán.

Az alvókája napközben elég jó, körülbelül négyszer alszik. A legtöbb alvás nem tart fél óránál tovább, a délelőtti szokott hosszabb lenni.
Még mindig a Cam Comby  Family mózes részében alszik el napközben, miközben tologatom és énekelek. Milyen jó, hogy ezt a babakocsit vettük meg! 74 cm-es a mózes része, még éppen hogy elfér benne. Szerencsére dönthető a háttámlája, így nyerek ezzel is pár centit. Eddig aggódtam, hogy nem fogom tudni  majdelaltatni, ha kinövi, de nemrég kipróbáltuk a babakocsi sportrészét is. Kiderült, hogy vízszintesig dönhető, ráadásul a lábzsákkal és a mózes kupolájával teljes mértékben kuckósítható. Működött benne az altatás, megnyugodtam. Ettől függetlenül, még nem cserélem le, addig használjuk a mózest, amíg elférünk benne. Az olyan babás, nem akarok még nagyfiút!
A babakocsi egyedüli hátránya, hogy a mózesnek nincs biztonsági öve, így nem hagyhatom már Balázst felügyelet nélkül benne. A sportrészben természetesen ez is van.
Éjjel általában átaludja az éjszakát, habár elég sokszor vannak meglepetések. Az elmúlt két éjszaka viszont zökkenőmentes volt.

2 megjegyzés: