Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2015. július 16., csütörtök

6, 7 mm-es petezsák :'(

5 hét 6 naposan....
Az orvos biztatott, mert ha 3 nappal később fogant, akkor akár jó is lehet. Tény, hogy a hőgörbém a 16. napra tette a peteérést, én meg a 15. éreztem valami hasonlót, de ez akkor sem kóser....
Tudom, hogy nem szabad az előző terhességből kiindulni, de Balázs 5 hét 5 naposan 2,1 mm volt, a petezsák meg 14,9...
Nem látott semmi kórosat a méhemben, a nyálkahártyám 14 mm és a szikhólyag is valószínűleg ott van, de én még nem igazán hallottam ilyen méretek mellett sikertörténeteket...Szóval, felkészültem a legrosszabbra! Szerdán megyek a saját orvosomhoz, ahol reméljük minden kiderül. Újabb 6 nap, amit végig izgulhatok...
Mindezek tudatában nem volt valami felemelő érzés újabb 14ezerért kiváltani egy hetes progeszteron injekciót...Már 59ezret költöttem erre a terhességre és ebben a vitaminok nincsenek is benne....
Mivel az Istenhegyi klinikán voltam, nem bízhatok abban sem, hogy tévedett a gép....Igaz, az orvos azzal kezdte, hogy lehet, semmit nem fog látni ebben a korban...Ez azért meglepő, mert Balázst ilyenkor már gond nélkül láttuk a meddőségi orvosom ultrahangján...
Pár napja nem igazán érzek tüneteket se. Egyedül a gyakori mosdólátogatás maradt meg, nem feszül a hasam, nem érzékeny továbbra sem a mellem és a derekam sem fáj. Úgy mentem a mai ultrahangra ezek alapján, hogy mindennek vége, mert annak idején ilyenkor már szagundorom volt és kifordult a kaja a számból. Most ennek nyoma sincs...Pedig a második terhességnél általában intenzívebben kellene érezni a tüneteket..
Legszívesebben egész nap csak sírnék, de nem teszem, mert szerencsére van egy csodálatos gyerekem, aki minden napomat bearanyoz. Túl fogom élni...Habár befeküdni egy műtétre a kórházba nem lesz egy leányálom...

37 megjegyzés:

  1. Nem vagyok a fölösleges biztatás híve, ha tényleg pontosan volt belőve a peteérés ideje, akkor ez valóban túl picike, de azért mi évekig agyonstimuláltak hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy amikor spontán a dolog, akkor bizony simán benne lehet egy-egy kis csúszás, elszámolás, bármi. Szóval csendben még szorítok egy kicsit, és ölellek erősen.
    (Ha meg esetleg kórház lesz a vége, akkor mivel már szültél, ez egy egynapos dolog, ott sem kell aludnod.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szuper hír, hogy nem kell a kórházban aludni, máris megnyugodtam ;)

      Törlés
  2. Szia Andi, szerintem nem kell aggódnod, egy kicsivel több mint 5 hetes terhességnél ez egy jó méret! Nekem anno Daninál 4+6 hetesen 5,2mm-es volt a petezsák!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az 5,2 mm szuper volt! De én ma 5+6 vagyok, na jó, lehet, hogy csak 5+4, de akkor sem jó, mert napi 1 mm-t kell növekednie, tehát ha belőled indulok ki, akkor ma minimum 9,2 kéne hogy legyen...

      Törlés
    2. Ezek tankönyvi méretek, szerintem minden terhesség máshogy indul, van, hogy kicsit lassabban, van, hogy gyorsabban. Most otthonhagytam a telom, de majd megpróbálom este visszakeresni Viberen a barátnőm paráját, neki 5 hetesen azt hiszem 3,valamennyi volt a petezsák, és 1 hónapja szült! :)

      Törlés
    3. Várom a méreteket! Köszi, Ganyu!

      Törlés
  3. Szia Andi!
    Hüvelyi, vagy hasi UH-t csináltak? Nekem 5+1-en volt hasi, csak amolyan rákukkantás, 5 mm-es petezsák volt, más nem látszott. 7+2-n volt 10mm-es a pici, a petezsákot nem tudom. Szerintem a szikhólyag jelenléte jót jelent és a méretei sem annyira vészesek. Ez alapján is belefér: http://www.brooksidepress.org/Products/Military_OBGYN/Ultrasound/1st_trimester_ultrasound_scannin.htm (van benne táblázat). Esetleg egy kontroll hCG addig?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a linket! Elolvastam, de sajnos pont van benne egy példa ami szerint 5 hét 4 naposan 11 mm-es a petezsák..Hüvelyi uh-t csináltak, nagyon profi géppel. HCG-re én már nem akarok költeni, kibírom szerdáig most már...

      Törlés
    2. Nem volt időm végigolvasni sajnos :( Ettől függetlenül Est-tel értek egyet, és szorítok még, hátha. Nagyon megértem, hogy inkább igyekszel elfogadni, és nem stresszelni tovább magad laborokkal.

      Törlés
    3. Titokban még én sem adtam fel teljesen, de maradok a realitások talaján. Jól viselem, ez a lényeg. Az élet megy tovább. Nem adom fel!

      Törlés
    4. Szorítok neked Andi és ne add fel, hanem bízz abban, hogy a baba veled akar maradni. Nekem 5 hét 4 naposan 7,6mm és 7mm volt a két petezsák, a benne lévő manók most éppen durmolnak. Én is sokszor olvastam a mérettáblázatokat a magzatokról, de ha nincs baj, akkor jobb ezeket nem nézegetni.

      Törlés
    5. Vica, de jó lenne, ha nálunk is bejönnének ezek a méretek,de gondolom az ikrek alapból kisebbek..

      Törlés
    6. Azt én is kérdeztem a dokitól, hogy nem kicsik-e a petezsákok. Erre mondta, hogy nem tudni mikor ágyazódnak be még lombiknál sem. Nekem mindketten kisebbek voltak pár nappal a számított kornál a 12. hétig, utána meg annyira szépen nőttek, hogy nagyobbnak mérte őket a gép a koruknál. Egyébként az ultrahangon mindig egyes terhesség vetették össze őket. Szóval továbbra is szurkolok! Ne add fel!!!

      Törlés
  4. Jaj, Andi drága...! Úgy vártam az uh-dat...
    Nem tudok okosat mondani, de az biztos, hogy csakúgy, mint ahogy Esti is írja, drukkolok tovább én is! Olyan sok minden lehetséges még így az elején. Szorítás! <3

    VálaszTörlés
  5. Mostani babámmal 6+1nél 10 mmes petezsák volt én is paráztam mert bratyóknal ugyanaz a doki és gép 6+2/3 nál egyiknél már szivverést masiknál simán még csak az embriót látta most meg még azt se.de minden rendben van mindegyikkel a kicsivel is 28. Héten járok aki a 10 mmes petezsák volt 6+1nél.jah és 4 nappal később ugyanazon a gépen másik doki már megtalálta, szíve is vert.drukkolok!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a biztatást! Reméljük a legjobbakat.

      Törlés
  6. Mostani babámmal 6+1nél 10 mmes petezsák volt én is paráztam mert bratyóknal ugyanaz a doki és gép 6+2/3 nál egyiknél már szivverést masiknál simán még csak az embriót látta most meg még azt se.de minden rendben van mindegyikkel a kicsivel is 28. Héten járok aki a 10 mmes petezsák volt 6+1nél.jah és 4 nappal később ugyanazon a gépen másik doki már megtalálta, szíve is vert.drukkolok!!!!

    VálaszTörlés
  7. Andi, az első terhességemnél 5 hét 5 naposan 5 mm-es volt a petezsák, és volt fejlődés, későbbi uh-n volt CRL, volt szívhang (a kezeletlen IR és a prog pótlás hiánya miatt állhatott meg). És ikreknél nincs méretben eleinte lemaradás, nekem 1 hónapja félidő után mutattak ki először pár napos különbséget kettőjük átlagméretei és a szimpla babák tankönyvi méretéhez képest, ahogy szűkül bent a helyük. Szóval szimpla baba méretnek is megfelel, amit Vica írt! És azzal is egyetértek, hogy a spontán terhesség simán lehet pár nappal későbbi.

    Nekem ráadásul a 2 baba között is mindig volt különbség, de pontosan tudom, később ágyazódott be a kisfiú. Szóval annyi minden lehet még, ne add fel!

    Ja és nekem az Istenhegyin mindig kisebbeknek mérték őket, mint a Sotén - profi gépek vannak pedig ott is.

    Szurkolok, hogy minden rendben legyen, kitartás, ölellek! ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a sok hasznos infót!
      Tényleg, én is mindenkinek azt szoktam mondani, hogy az Istenhegyin mindig kisebbnek mérték Balázst...Ha nem illantak volna ilyen szinten el a tüneteim, akkor még el is tudnám hinni, hogy minden rendben van. Ellenben most a hullamérgezéstől félek( ne röhögjetek ki!), mert én tudom, hogy vasárnap-hétfő óta nem él már a Kisbabám. Szerintetek jövő szerdáig nem okoz nagy károkat a méhemben?

      Törlés
    2. Én azt javaslom hogy ha magándokihoz mem jutsz most hirtelen be menj be az sztkba vagy a kórházba hogy fáj a hasad nézzenek meg.nekem ez bejött így láttuk 4 nappal később a szivverését.amugy sztem nem okoz gondot ha tényleg nincs már veled bnőmnek pénteken megállapítottak hogy missed ab kell mert az embrio felszívódott és kövi csütörtökön műtötték csak.

      Törlés
    3. Szia Andi! Nyugi, a mergezestol nem kell félni. Én is megijedtem, és az első vetelesemnel éjszaka akartunk bemenni kórházba, mert rettegtem, hogy mérgezésem lesz, ugye akkor tapasztalatlan voltam. Végül másnap reggel mentem csak be, de mondta a doki, hogy egy vetélés tudtunk nélkül is akár hónapokon át is eltarthat, ettől nem lesz mérgezésem. Azóta minden vetélést lábon kihordok. Barátnőmnel is 8.heten állapítottak meg, hogy nincs szivhang, de csak másfél hétre rá tudtak megmuteni, de neki is mondta egy másik doki, hogy emiatt nem lesz mergezese, ő is parazott. Csak azert írtam le, hogy legalább emiatt ne izgulj, de azért persze szorítok tovább! Ölelés (pinkman)

      Törlés
    4. Köszi, Pinkman! Megnyugodtam. Szóval azt mondod, hogy a vetélést is jobb otthon letudni? Nagyon félek tőle? Nagyon fáj? Nem félelmetes?

      Törlés
    5. Nagyon sokféleképpen tud zajlani, ugye nekem mindig magától kijott, görcsök kíséretében, de van olyan, akinél nem fáj egyáltalán csak vérzik, meg amikor ugye műszeres befejezés kell. Mindenképpen menj el orvoshoz, mert majd ő megallapitja, mi a teendő, én csak azt írtam, hogy a mérgezés miatt ne izgulj! De ne gondolj ilyenekre! <3 (pinkman)

      Törlés
  8. Én is nagyon-nagyon szorítok Andi! Olvasva a Lányok kommentjeit, meg pláne bizakodó vagyok!!!! <3

    VálaszTörlés
  9. Első fiam 5 hét 3 nap üres, 1 cm-es petezsák, 37+3-ra 3370 g és 53 cm lett, második fiam 5 hét 5 nap szabálytalan petezsák életjelenség nélkül (kiírt műtéti időpont missed abra) 39+2-re 4550 g és 60 cm. Csodák igenis vannak, drukkolok!
    gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem semmi a történeted!Valahol bízom a csodában, de a tünetek végleges eltűnése sajnos nem jelenthet jót...

      Törlés
  10. A tunetekre ne gondolj! Nagyon szoritok tovabbra is!!!

    VálaszTörlés
  11. Andi, nagyon szorítok! Sajnos a papírt nem találtam meg, de emlékszem, hogy egy 5. heti UH-n (amit azért csináltattam, mert halálra izgultam magam, hogy méhen kívüli terhes vagyok) nekünk is hasonló méreteink voltak! Nekem anno nem mondta az orvos, hogy ez rossz lenne, és utána minden rendben is volt! Sőt, a korábbi ikerterhességemnél már 9. hétben jártam, mire a 2. babát észrevették (előtte csak üres petezsákot láttak)... Ne add fel a reményt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Minden babád megmaradt? Nekem sem mondta az orvos, h baj van.

      Törlés
  12. Az ikreket sajnos elveszítettük a 21. héten (ekkor tudtuk meg, hogy egypetéjűek, és iker-iker transzfúzió lépett fel...) de addig minden rendben ment, nem volt semmi gond. A harmadik babánk Kisprücsök, akivel hasonló méreteink voltak, pedig már másfél éves. Nagyon szorítok értetek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :'( Nagyon sajnálom! Borzalmas lehetett :( Örülök Kisprücsöknek!

      Törlés
    2. Nagyon kedves vagy, köszönöm! Az az időszak olyan volt, mint egy rémálom, nem is szeretek rá visszagondolni. Kisprücsök érkezése óriási Isteni ajándék volt, de a lányaim elvesztése örökké fájni fog... Mindkét terhességem lombikos volt, tudom, mit jelent küzdeni a gyermekekért, és szívből szorítok, hogy minden rendben legyen nálatok! Kérlek, írj, amint tudsz! Küldöm a pozitív energiákat és ölellek, Dorka

      Törlés
    3. Kedves tőled, Dorka! Köszönöm!

      Törlés
  13. A méretek ilyenkor még nem biztosak, gép, meg doki függő...nekem napi szinten mindig elmérték anno. A beágyazódás ideje meg a helye sem mindegy. Ha nagyon hátul tapadt meg akkor is csalóka.. Reméljük minden rendben van, és ez csak a szokásos paráztatás, mert anélkül nincs is terhesség.... <3

    VálaszTörlés